Jajecznica z wieprzowiną i warzywami
dorotaRRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: jajka, mięso, grzyby, wieprzowina
Składniki:
jaja - 6 szt.
pieczarki - szt.
oliwa trochę
ząbek czosnku - 1 szt.
sól do smaku
oregano do smaku
chili do smaku
boćwina trochę
ogórek - 1 szt.
Sposób przygotowania:
A tym czasie pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy z mięsem. Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy z przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wylewamy na patelnię.
Dodajemy boćwinę posiekaną bardzo drobno. Smażymy aż jajecznica się zetnie. Podajemy z ogórkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.