Pyszny kalafior z dodatkiem cebulki i pieczarek
dorotaRRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: grzyby
Składniki:
marchew - 1 szt.
pieczarki - 500 g
cebula - 2 szt.
olej kokosowy trochę
sól himalajska do smaku
czosnek suszony - 1 łyżeczka
tymianek - 1 łyżeczka
majeranek - 1 łyżeczka
chili do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dodajemy do cebuli, solimy i podsmażamy aż sok który puszcza odparuje.
Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i wrzucamy do cebuli i pieczarek.
Dodajemy bulion, przyprawy i dusimy ok 15-20 min aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.