Śledzie w oleju orzechowym
dorotaRRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 4 szt.
olej z orzechów włoskich bio - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Klasyczne, pyszne śledzie z cebulka w oleju mogą być jeszcze lepsze jeśli użyjemy dobrego, tłoczone na zimno oleju z orzechów włoskich.Sposób przygotowania:
Jeśli używamy filetów z oleju nie trzeba tego robić.
W słoiku układamy naprzemiennie kawałki śledzia i cebulę, zalewamy olejem.
Tak przygotowane śledzie zostawiamy na 48 godzin by się przegryzły.
Najlepsze po 5 dniach w lodówce - warto przygotować wcześniej!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.