![Złote ziemniaczki na ghee - wydanie zero waste](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11803-photo-main.jpg)
Złote ziemniaczki na ghee - wydanie zero waste
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, sałatki, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
masło klarowane ghee - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
papryka wędzona w proszku do smaku
kurkuma - 2 szczypty
Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki kroimy w kawałki i wrzucamy na gorąca patelnię.
Ziemniaki oprószamy przyprawami.
Podsmażamy aż danie nabierze złotego koloru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.