![Waniliowe krokiety](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-05/9807-photo-main.jpg)
Waniliowe krokiety
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
twaróg półtłusty - 250 g
ksylitol - 2 łyżki
miąższ laski wanili - 1 szt.
jajka - 2 szt.
mąka kukurydziana - 2 łyżki
olej
Dodatkowe informacje:
Waniliowe krokiety to jedne z ulubionych weekendowych obiadów w mojej rodzinie. Nalesniki tradycyjne czy też pełnoziarniste, mogą być też jaglane czy gryczane, nadziane waniliowym twarożkiem i zapieczoneSposób przygotowania:
Każdy naleśnik smarujemy serkiem, zawijamy oba boki do środka a potem zwijamy krokiecika.
W misce rozkłócamy jajko, na drugiej przygotowuje mąkę.
Krokiety obtaczamy w jajku i mące a potem podsmażamy na złoto na oleju.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.