Diabetyczna owsianka zimowa
dorotaRRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
kefir - 100 g
Dodatkowe informacje:
Bardzo zdrowa, smaczna i pożywna zimowa owsianka. Przepis odpowiedni dla osób na dietach o niskim indeksie glikemicznym w tym dla diabetyków.Sposób przygotowania:
Do miseczki z płatkami ścieramy na tarce cynamon, mieszamy.
Owsiankę przykrywamy talerzykiem i zostawiamy na 10 min.
Po tym czasie do owsianki dodajemy kefir, mieszamy i zostawiamy na kolejne 5 minut.
Oprószamy cynamonem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.