![Diabetyczna owsianka zimowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-11/6568-photo-main.jpg)
Diabetyczna owsianka zimowa
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
kefir - 100 g
Dodatkowe informacje:
Bardzo zdrowa, smaczna i pożywna zimowa owsianka. Przepis odpowiedni dla osób na dietach o niskim indeksie glikemicznym w tym dla diabetyków.Sposób przygotowania:
Do miseczki z płatkami ścieramy na tarce cynamon, mieszamy.
Owsiankę przykrywamy talerzykiem i zostawiamy na 10 min.
Po tym czasie do owsianki dodajemy kefir, mieszamy i zostawiamy na kolejne 5 minut.
Oprószamy cynamonem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.