Jaja parowane i sos z chrzanem
dorotaRRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa trochę
przyprawa do jajek trochę
jogurt - 3 łyżki
chrzan - 2 łyżeczki
cukier do smaku
Dodatkowe informacje:
Jajka ugotowane na parze a la omlet lub a la jajka sadzone podane z sosem doprawionym chrzanem dla pobicia smaku.Sposób przygotowania:
Jajka wybijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, a następnie wlewamy po kolei do pojemnika parowaru.
Jajka oprószamy przyprawami, wkładamy do parowaru i parujemy aż się zetną (ok 10 min).
W tym czasie przygotowujemy sos - mieszamy w kubeczku majonez, jogurt, chrzan, doprawiamy sola i cukrem.
Uparowane jajka podajemy z kleksem sosu z chrzanem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.