![Kisz z tymiankiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-12/9208-photo-main.jpg)
Kisz z tymiankiem
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, żyto, nabiał krowi
Składniki:
oliwa - 4 łyżki
sól - 1 szczypta
tymianek - 1 łyżeczka
woda
masło - 2 łyżki
mleko - 2 szklanki
ser żółty starty - 0,5 szklanki
ząbek czosnku - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę.
W rondelku rozpuszczamy masło, przesmażamy je z mąkę a następnie dodajemy mleko. Gotujemy sos beszamelowy cały czas mieszając.
Kiedy sos będzie gęsty, dodajemy do niego pozostałe składniki, mieszamy i wylewamy na ciasto. Zawijamy brzegi.
Pieczemy ok 45 min w 180st.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.