Pizza babuni palce lizac
dorotaRRodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
drożdże - 15 g
ciepła woda - 150 ml
cukier - 2 szczypty
sól - 1 szczypta
oliwa - 2 łyżki
zabek czosnku - 1 szt.
bazylia
majonez - 3 łyżki
ser żółty
kukurydza - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Pizza na cienkim cieście, z pikantnym sosem pomidorowym, majonezem babuni, kukurydzą i żółtym serem. Bogata w smaku mimo niewielkiej ilości dodatków.Sposób przygotowania:
W tym czasie passate doprawiamy oliwą, czosnkiem, bazylią. Kukurydze odsączamy.
Wyrośnięte ciasto minutę wyrabiamy i rozwałkujemy, przenosimy na blachę, smarujemy pomidorowym sosem i pieczemy 15 min w 180st.
Kiedy pizza będzie prawie upieczona, smarujemy ją majonezem, posypujemy kukurydzą, obkładamy serem i pieczemy jeszcze 5 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.