Surówka postna
dorotaRRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
cukinia mała - 1/2 szt.
ogórek kiszony - 2 szt.
ogórek zielony - 1/2 szt.
kiełki kozieradki - 1 garść
cykoria liście - 4 szt.
grejpfrut - 1/4 szt.
czosnek suszony do smaku
Dodatkowe informacje:
Surówka przygotowana zgodnie z regułami leczniczego postu warzywno owocowego dr Ewy Dąbrowskiej. Miska pełna zdrowia!Sposób przygotowania:
Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Ogórka kiszonego kroimy w plastry.
Seler naciowy obieramy z włókien, koimy w plasterki.
Cykorii obrywamy listki, myjemy, kroimy w kawałki.
Dodajemy ulubione kiełki - ja dodałam kiełki kozieradki.
Z ćwiartki grejpfruta wyciskamy sok i skrapiamy warzywa.
Oprószamy suszonym czosnkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.