Sałatka na modłę boliwijską
dorotaRRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Składniki:
natka pietruszki - 1 pęk
kapusta kiszona - 1 garść
komosa ryżowa ugotowana - 1 szklanka
pieprz do smaku
olej arganowy BioPlanet - 2 łyżki
chutney mango - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Umyta natkę pozbawiamy łodyżek - liscie dodajemy do pekinki. Do kapusty dodajemy też niewielką ilość kapusty kiszonej. Ugotowaną i ostudzoną komose ryżową mieszamy widelcem, a następnie dodajemy do kapusty. Całość oprószamy chili, suszonym czosnkiem, polewamy olejem arganowym i dodajemy chutney mango. Mieszamy wszystko przed zjedzeniem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.