Sałatka z cukinią na parze
dorotaRRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): japońska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cukinia mała - 1 szt.
rzeżucha trochę
majonez np sojowy - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka wędzona w proszku do smaku
Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, pokroić w dość cienkie plasterki, oprószyć papryką wędzoną w proszku i gotować na parze ok 3 minuty. Wystudzić lekko i dodać do kapusty.
Rzeżuchę posiekać i dodać do sałatki.
Przygotować sos. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, szczyptą soli i pieprzu.
Sosem polać sałatkę i wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.