![Jagły na dzień dobry](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-05/7792-photo-main.jpg)
Jagły na dzień dobry
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, orzechy wszystkie
Składniki:
łodyga rabarbaru - 1 szt.
miód do smaku
Dodatkowe informacje:
Bardzo zdrowa i pożywna kasza jaglana, ugotowana z dodatkiem rabarbaru a podana z suszonymi owocami i miodem.Sposób przygotowania:
Zalewamy szklanką wody, dodajemy rabarbar pokrojony w drobną kosteczkę (bez obierania skórki).
Gotujemy 10 min na małym ogniu a następnie zostawiamy pod przykrywką na kolejne 10 min by kasza spęczniała i doszła.
Ugotowaną kaszę mieszamy z posiekanymi suszonymi owocami i doprawiamy do smaku miodem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.