![Jaja jak marmur](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-05/7738-photo-main.jpg)
Jaja jak marmur
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
łupiny z 1kg cebuli
Dodatkowe informacje:
Efektowne, smacznie, naturalnie przygotowanie jajka stanowią ładnie prezentującą się przystawkę na świątecznym stole.Sposób przygotowania:
Do cebul wkładamy jajka, zalewamy wodą, gotujemy 10 min, wyłączamy grzanie.
Jajka wyjmujemy a wywar studzimy. Jajkom tłuczemy skorupki i wkładamy w takim stanie do wywaru na 15-20 min. Po tym czasie powinny zafarbować. Wyjmujemy i obieramy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.