Kotlety moc warzyw
dorotaRRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Składniki:
korzeń pietruszki - 1 szt.
papryka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
mąka z tapioki - 3 łyżki
siemienia lnianego mielonego zaparzonego wrzątkiem - 2 łyżki
pieprz - do smaku
chili - do smaku
czosnek suszony - do smaku
szczypior - 1/2 pęku
oregano - do smaku
Dodatkowe informacje:
Kotlety moc warzyw to wegański, dietetyczny, zdrowy pomysł na obiad, lunch do pracy lub niskokaloryczną kolację.Sposób przygotowania:
Pietruszkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o malutkich oczkach. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy mąkę, siemię, posiekany szczypior, sól, pieprz, chili, czosnek.
Mieszamy masę dokładnie. Formujemy kotlety i układamy na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180st. ok. 30-40 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.