Chilli czekoladowe
dorotaRRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: ZDROWO KIBICUJ, Szef Kuchni - II etap, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, drożdże, kakao
Składniki:
kostka sojowa Bio Planet - 150 g
kakao - 1 łyżeczka
suszone pomidory Bio Planet - 5 szt.
ząbki czosnku - 2 szt.
pomidory w sosie własnym siekane - 2 szklanki
fasola czarna lub czerwona gotowana - 2 szklanki
kukurydza mrożona - 1 szklanka
oregano - 1 łyżeczka
syrop daktylowy Bio Planet - 1 łyżeczka
curry w proszku - 1 łyżeczka
bulion warzywny - 3 szklanki
sól himalajska do smaku
papryka czerwona w proszku - 2 łyżeczki
chili do smaku
Dodatkowe informacje:
Wegańskie chilli czekoladowe, pikantne, rozgrzewające, sycące, naprawdę pyszne.Można je jeść jako samodzielne danie lub w towarzystwie ugotowanego ryżu, kaszy albo z pełnoziarnistym pieczywem.
Danie beztłuszczowe, bezglutenowe, bez jajek, bez laktozy.
Sposób przygotowania:
Dodajemy ugotowaną fasolę, kukurydzę i pozostałą szklankę bulionu, gotujemy wszystko 5 minut.
Dodajemy przyprawy i pozostałe składniki oraz kostkę sojową z bulionem, mieszamy, gotujemy wszystko jeszcze 5 minut.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.