Kalafior w połączeniu z owocami morza
dorotaRRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): grecka
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
owoce morza - 500 g
fasolka szaragowa - 15 g
cebula - 1 szt.
czosnek ząbki - 1 szt.
masło - 1 łyżka
olej - 1 łyżka
pieprz do smaku
chili do smaku
tymianek trochę
białe wino - 150 ml
natka trochę
Sposób przygotowania:
Mrozonkę mieszanka owoców morza wysypujemy na durszlak i płuczemy pod wodą.
Kalafiora dzielimy na różyczki i myjemy, odsączamy.
Cebulę podlewamy winem i minute odparowujemy, dodajemy kalafiora, fasolkę i owoce morza oraz przyprawy i przecisniętym przez praskę czosnek. Przykrywamy przykrywka i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku, posypujemy natka pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.