![Kurak w majonezowej glazurce](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-03/7338-photo-main.jpg)
Kurak w majonezowej glazurce
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
majonez trochę
sól do smaku
chili do smaku
czosnek suszony do smaku
Dodatkowe informacje:
Mięsa pieczone np. mieso kurczaka zuskuje dobrego smaku i rumianego wyglądu kiedy posmarujemy je przed pieczeniem majonezem.Sposób przygotowania:
Mięso nacieramy solą, pieprzem, chili, czosnkiem suszonym i zostawiamy do zamarynowania na 2 godziny lub na całą noc. Kurczaka przed pieczeniem smarujemy za pomocą pędzelka majonezem i układamy w blaszce lub w patelni z metalowymi elementami w której możemy piec. Podlewamy wodą.
Pieczemy 30 min w 180st pod przykryciem z folii aluminiowej i 15 min bez przykrycia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.