Składniki:
marchew - 2 szt.
pietruszka (mała) - 1 szt.
por kawałek
seler kawałek
czosnek - 2 ząbki
ziele angielskie - 5 szt.
pieprz do smaku
oregano do smaku
śmietana - 150 ml
natka pietruszki garść
makaron opakowanie
Sposób przygotowania:
Pora oczyszczamy, myjemy, kroimy na pół wzdłuż i również wrzucamy do garnka.
Czosnek obieramy i wrzucamy do garnka.
wrzucamy ziele angielskie i zalewamy wodą. gotujemy wywar ok 20 minut.
Pomidory myjemy, sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Kroimy w kawałki i dodajemy do zupy. Gotujemy ok 15 min.
Doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną.
Zupę można zmiksować na tym etapie.
podajemy z makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.