Korzenne frytki
dorotaRRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, śródziemnomorska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
pietruszka lub pasternak - 4 szt.
olej - 3 łyżki
sól - do smaku
Dodatkowe informacje:
Frytki z warzyw korzennych, smaczne, zdrowe, sycące. Są fajną i zdrowa przekąską, mogą stanowić też dodatek do obiadu.Sposób przygotowania:
Warzywa kroimy na kształt frytek, wrzucamy do miski. Polewamy niewielka ilością oleju oraz oprószamy ulubionymi przyprawami np. mieszankę przyprawową do sałatek, grilla lub np. lubczyk. Mieszamy wszystko dokładnie.
Frytki wykładamy jedną warstwą na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180st ok 30 - 45 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.