![Chrupiąca surówka z surowego brokuła](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-08/2425-photo-main.jpg)
Chrupiąca surówka z surowego brokuła
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
rzodkiewki - 1 pęk
jogurt - 5 łyżeczek
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pieprz do smaku
asafetyda - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Rzodkiewkom obrywamy natkę a następnie dobrze je myjemy i obcinamy ogonki. Rzodkiewki kroimy w plasterki lub inne ulubione kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z oliwą, solą, pieprzem, asafetydą (nadaje cebulkowy smak) i polewamy sałatkę. Mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.