![Surówka z kapusty z dynią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-08/2364-photo-main.jpg)
Surówka z kapusty z dynią
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
dynia - kg
majonez - 1 łyżka
jogurt - 4 łyżki
pieprz do smaku
suszony czosnek do smaku
oregano do smaku
Sposób przygotowania:
Dynię obieramy ze skóry, usuwamy ziarna, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o duzych oczkach, dodajemy do kapusty.
Przygotowujemy sos.
Majonez mieszamy z jogurtem, pieprzem, czosnkiem oraz oregano. Sosem polewamy surówkę, mieszamy i podajemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.