![Kaszka z jabłkiem, lnem i rodzynkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/1281-photo-main.jpg)
Kaszka z jabłkiem, lnem i rodzynkami
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kasza manna - 3 łyżki
siemię lniane - 2 łyżeczki
cukier trzcinowy - 2 łyżki
jabłko - szt.
rodzynki trochę
Dodatkowe informacje:
Smaczna i bardzo prosta do przygotowania kaszka manna na słodko ze zdrowymi dodatkami. Idealna na śniadanie albo na kolacjęSposób przygotowania:
Do rondelka wlewamy mleko i wstawiamy na ogień.
Do mleka dodajemy olej kokosowy, zmielone siemię lniane oraz cukier trzcinowy (ilość cukru według upodobań smakowych).
Do miseczki odmierzamy 3 łyżki kaszy manny. Kiedy mleko zacznie się gotować, cienką strużką wsypujemy kaszę cały czas mieszając wszystko energicznie.
Kaszke gotujemy jeszcze kilka minut i wylewamy na dwa talerze.
Obkładamy plasterkami jabłka i rodzynkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.