Omlet z postnym dodatkiem
dorotaRRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
kapusta pekińska liście - 2 szt.
śledz z oleju filet - 1 szt.
seler naciowy łodyga - 1 szt.
olej kokosowy trochę
pieprz do smaku
chili do smaku
suszony czosnek do smaku
natka pietruszki trochę
Dodatkowe informacje:
Nietypowy może, ale bardzo pyszny omlet z dodatkiem śledzika i kapusty pekińskiej. W sam raz na postne śniadanie.Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jaja, doprawiamy je przyprawami i ziołami, roztrzepujemy. Jajka wylewamy na patelnię, lekko wszystko mieszamy. Na jajka układamy drobno posiekanego śledzia.
Patelnię przykrywamy przykrywka i smażymy wszystko na małym ogniu, aż omlet się zetnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.