Zupa ostro doprawiona
dorotaRRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
seler kawałek
cebula duża - 1 szt.
liść laurowy
kasza jaglana bio - 1/2 szklanki
masło - 3 łyżki
chrzan - 2 łyżki
natka trochę
Dodatkowe informacje:
Zupa jarzynowa z dodatkiem warzyw i kaszy jaglanej. Zupa typu krupnik. Dobrze doprawiona chrzanem. Rozgrzewająca.Sposób przygotowania:
Dodajemy kaszę, zalewamy wszystko wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz. Gotujemy zupę ok 20 min aż kasza się ugotuje.
Do zupy dodajemy chrzan, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.