Kisz z wieprzowina i boćwina
dorotaRRodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
olej kokosowy - 3 łyżki
sól - 1 łyżeczka
woda - 1/2 szklanki
kefir - 500 ml
jajko - 1 szt.
tymianek - 1 łyżeczka
boćwina - 1/2 pęku
wieprzowina - 100 g
brukselka trochę
Sposób przygotowania:
Kefir mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, posiekaną boćwiną, wylewamy na ciasto.
Wieprzowine kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu. Brukselki kroimy na pół i układamy na wierzchu.
Pieczemy 50 min w 180st.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.