Jajecznica z pekinką
dorotaRRodzaj posiłku: jednogarnkowe, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
schab pieczony - 2 plastry
pekinka - liscie - 2 szt.
czosnek - 1 ząbek
sól do smaku
oliwa - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
zioła dalmatyńskie do smaku
Sposób przygotowania:
Na patelni rogrzewamy masło z dodatkiem oliwy.
Mięso kroimy w kawałki i podsmażamy.
Liście kapusty pekińskiej myjemy, dokładnie osuszamy i siekamy bardzo drobno - wrzucamy na patelnię i podsmażamy minutę cały czas mieszając. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami ulubionymi, dodajemy też przeciśnięty przez praskę czosnek.
Jajka wybijamy po kolei po jednym do miseczki sprawdzając ich swiezosc a następnie wlewamy na patelnię.
Smażymy wszystko cały czas mieszając az jajecznica się zetnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.