Razowiec z rabarbarem
dorotaRRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
cukier lub ksylitol - 1 szklanka
siemię lniane - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda - 1 łyżeczka
kefir - 1 szklanka
olej - 1 szklanka
rabarbar - 1/2 kg
Sposób przygotowania:
W drugiej misce mieszamy składniki mokre: kefir, siemię lniane, olej, przelewamy do suchych i mieszamy wszystko aż powstanie gładkie ciasto.
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu układamy rabarbar pokrojony w kostkę i rozkruszony ser. Pieczemy godzinę w 180 st.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.