![Pieczarki w potrawce](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-03/7207-photo-main.jpg)
Pieczarki w potrawce
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 500 g
kapusta mała - 1 szt.
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
czerwone wino - 1 kieliszek
bulion - 1 + 1/2 szklanki
pieprz do smaku
majeranek do smaku
oregano do smaku
oliwa trochę
masło trochę
Dodatkowe informacje:
Pieczarki w potrawce to pyszne, rozgrzewające, sycące danie warzywne, które pysznie smakuje samo czy z pieczywem a także na kaszy czy ryżu.Sposób przygotowania:
Kapustę siekamy drobno, dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy, czerwone wino oraz bulion.
Gotujemy wszystko ok 30 min mieszając od czasu do czasu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.