![Złocista owsianka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-11/6621-photo-main.jpg)
Złocista owsianka
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, śniadanie
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, owies
Składniki:
kurkuma - 1/2 łyżeczki
sól himalajska - 1 szczypta
kardamon - 2 szt.
olej arganowy bio - 1 łyżeczka
stewia do smaku
Dodatkowe informacje:
Owsianka - idealny pomysł na zdrowe rozpoczęcie dnia - danie ciepłe, sycące na długo, rozgrzewające, niskokaloryczneSposób przygotowania:
Ziarenka kardamonu rozgniatamy i wyjmujmy z osłonki same ciemne ziarenka - dodajemy je do płatków.
Zalewamy wszystko dwoma szklankami wody i gotujemy kilka minut aż płatki napęcznieją.
Przed zjedzeniem mieszamy z olejem arganowym
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.