Składniki:
marchew - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
kapusta kiszona - 25 dag
smalec lub inny tłuszcz - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach i wrzucamy do zupy. Pietruszkę również obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy.
Gotujemy wszystko ok. 10 min.
Dodajemy posiekana kapustę kiszoną, sól i pieprz.
Cebulę obieramy, siekamy drobno i szklimy na rozgrzanym smalcu. Do cebuli dodajemy mąkę, mieszamy i zasmażkę rozprowadzamy w zupie.
Gotujemy wszystko jeszcze kilka minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.