• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyMarchewka na sposób blisko wschodni
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Marchewka na sposób blisko wschodni

Marchewka na sposób blisko wschodni

dorotaDS

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski

Kuchnia (region): międzynarodowa

Specjalne: na zimę (rozgrzewające)

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: nabiał, nabiał krowi

7 osób lubi to
4 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

30 min 1 porcja

Składniki:

marchew - 4 szt.
cebula - 1 szt.
imbir świeży starty - 1 łyżeczka
czosnek ząbek starty - 1 szt.
pieprz cayenne - do smaku
sól - do smaku
masło ghee - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Marchew kroimy w zapałkę. Cebulkę kroimy bardzo drobno i podsmażamy na maśle ghee. Dodajemy marchewkę oraz przyprawy. Podsmażamy 2 minuty, tak by marchewka straciła surowość, ale została jędrna.
Doprawiamy do smaku.
7 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • IMBIR ŚWIEŻY BIO (około 0,30 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    IMBIR ŚWIEŻY BIO (około 0,30 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika dorotaDS

  • Zupa dyniowa z ziemniakami

     dorotaDS
  • Owsianka orzechowow-bananowa z goją

     dorotaDS
  • Surówka

     dorotaDS
  • Pomidorówka z ryżem

     dorotaDS
  • Sum wąsaty brokułowy

     dorotaDS
  • Cukinia z ogórkiem i pomidorem

     dorotaDS
  • Sałatka ziemniaczana z kurczakiem

     dorotaDS
  • Potrawka z pieczarek

     dorotaDS
  • Jajecznica z pekinką

     dorotaDS
  • Pęczotto marchewkowe

     dorotaDS
  • Surówka z buraczków i jabłek

     dorotaDS
  • Siekana sałatka z chrzanem

     dorotaDS
  • Czerwona zupa późnego lata

     dorotaDS
  • Warzywa duszone z sosem serowym

     dorotaDS
  • Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

     dorotaDS
  • Rzodkiewka ze śmietaną

     dorotaDS
  • Rozgrzewająca, pożywna jesienna zupa

     dorotaDS
  • Wieprzowina duszona z musztardą

     dorotaDS
  • Kotlety moc warzyw

     dorotaDS
  • Słodka pokrzywa

     dorotaDS
  • Różowy chłodnik orzeźwiający

     dorotaDS
  • Złote ziemniaczki na ghee - wydanie zero waste

     dorotaDS
  • Owsianka porzeczkowo-żurawinowa

     dorotaDS
  • Pażybroda z indyjskim curry

     dorotaDS
  • Carpaccio z dyni z olejem arganowym

     dorotaDS
  • Kapusta gotowana z kurczakiem i ziołami

     dorotaDS
  • Ciasto drożdżowe

     dorotaDS
  • Cukinia z jajkiem

     dorotaDS
  • Chilli czekoladowe

     dorotaDS
  • Dressing z suszonymi kwiatami

     dorotaDS
  • Złocista owsianka

     dorotaDS
  • Mizeria z pomidorem i marchewką

     dorotaDS
  • Małe drożdżowe pomidorowe

     dorotaDS
  • Pierś kurczaka z warzywami w musztrdowym

     dorotaDS
  • Nalesniki z serem ananasowym

     dorotaDS
  • Groszkowa

     dorotaDS
  • Kaszka manna z owocowym musem

     dorotaDS
  • Nalesniki z mąki orkiszowej

     dorotaDS
  • Omlet z selerem

     dorotaDS
  • Sos beszamelowy z rukolą

     dorotaDS
  • Surówka

     dorotaDS
  • Ćwikiełka w nowym wcieleniu

     dorotaDS
  • Zielona dawka szczęścia

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki i ogórka kiszonego

     dorotaDS
  • Sałatka z marchewki z pieczoną szynką

     dorotaDS
  • Łatwe śniadanie z pieczarkami

     dorotaDS
  • Carpaccio z pieczonym burakiem

     dorotaDS
  • Budyń czekoladowy z czekoladą z chili

     dorotaDS
  • Indyjska marynata do kurczaka

     dorotaDS
  • Koreczki z sera brie i pomidorków cherry

     dorotaDS
  • Kolorowy omlet zimowy

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z rodzynkami

     dorotaDS
  • Lekka koperkowa

     dorotaDS
  • Omlet z warzywami z bulionu

     dorotaDS
  • Szybka jarzynowa

     dorotaDS
  • Kawowy koktajl owsiany

     dorotaDS
  • Jajka sadzone z serem feta

     dorotaDS
  • Surówka ze świeżym szczawiem

     dorotaDS
  • Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą

     dorotaDS
  • Salsa pomidorowo-paprykowa

     dorotaDS
  • Jajka sadzone na szynce

     dorotaDS
  • Paprykowo-czosnkowa marynata do kurczaka

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z jabłkiem, papryką

     dorotaDS
  • Sałata z sosem z masła orzechowego i słonecznikiem

     dorotaDS
  • Świąteczne babeczki kolorowe

     dorotaDS
  • Dynia duszona z marchewką i kiełbasą

     dorotaDS
  • Kakaowa pokusa

     dorotaDS
  • Kasza z twarogiem

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z melonem

     dorotaDS
  • Gulasz wegetariański z kabaczkiem

     dorotaDS
  • Pizza wesołego farmera

     dorotaDS
  • Morszczuk w panierce pieczony

     dorotaDS
  • Szybka surówka z marchewki

     dorotaDS
  • Zupa cebulowa z makaronem

     dorotaDS
  • Kolorowa porcja witamin

     dorotaDS
  • Rosół chiński z makaronem i kiełkami

     dorotaDS
  • Surówka z chrupiącem selerem i złocistym jajem

     dorotaDS
  • Jesienne jajka z warzywami

     dorotaDS
  • Surówka postna

     dorotaDS
  • Pałeczki z piekarnika

     dorotaDS
  • Lekki omlet z warzywami

     dorotaDS
  • Kapuściana jarzynka do obiadu z orzechami

     dorotaDS
  • Groszek i ogórek z musem z łososia

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki i mango

     dorotaDS
  • Kolorowa surówka pełna witamin

     dorotaDS
  • Sernik na spodzie z biszkoptów

     dorotaDS
  • Kalafior w połączeniu z owocami morza

     dorotaDS
  • Pyszny sosik z grzybów lesnych

     dorotaDS
  • Sałata z omletem i warzywami

     dorotaDS
  • Sałatka doprawiona ostro-słodko

     dorotaDS
  • Kuleczki bananowe

     dorotaDS
  • Koktajl jagodowo - pietruszkowy

     dorotaDS
  • Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki i selera z miodem lawendowym

     dorotaDS
  • Twarożek z pomidorem i bazylią

     dorotaDS
  • Szczupak w chrupiącej panierce

     dorotaDS
  • Surówka z młodej kapusty z pesto pomidorowym

     dorotaDS
  • Sałatka warzywna ze śledziem

     dorotaDS
  • Pieczone talarki ziemniaków

     dorotaDS
  • Zielony koktajl banan-pietruszka

     dorotaDS
  • Budyń malinowy na syropie

     dorotaDS
  • Zupa pomidorowo-selerowa

     dorotaDS
  • Szynka z warzywami w sosie jogurtowym

     dorotaDS
  • Zielony koktajl mandarynka-seler

     dorotaDS
  • Gulaszowa z wieprzowiną

     dorotaDS
  • Sałatka z kaszą i marynowanymi buraczkami

     dorotaDS
  • Jajka faszerowane pieczarkami

     dorotaDS
  • Kurczak pieczony z białym winem

     dorotaDS
  • Kaszka wisniowo-bananowa

     dorotaDS
  • Surówka z buraka

     dorotaDS
  • Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

     dorotaDS
  • Sałatka surimi w jogurtowym sosie

     dorotaDS
  • Zielona sałatka na ostro

     dorotaDS
  • Fasolka szpragowa z orzechami

     dorotaDS
  • Placuszki jesienne z owocami

     dorotaDS
  • Mix sałat z wołowina i winegretem

     dorotaDS
  • Grzanki z cukinią i pieczonym schabem

     dorotaDS
  • Sałatka pomidorowa

     dorotaDS
  • Kluski orkiszowe z marchewką

     dorotaDS
  • Pełnoziarnisty zawijas pełen przysmaków

     dorotaDS
  • Sałatka ziemniaczana z rybą

     dorotaDS
  • Zupa ogórkowa na wędzonym boczku

     dorotaDS
  • Serek Budwigowy pomarańczowo-cynamonowy

     dorotaDS
  • Pizza pełnoziarnista z oliwkami i mięsem

     dorotaDS
  • Podpłomyk razowy z dynią i serem

     dorotaDS
  • Świateczny razowiec na mlodym zakwasie - cynamonow

     dorotaDS
  • Sałatka z kaszą na lunch

     dorotaDS
  • Sok burakowo - jabłkowy

     dorotaDS
  • Jajecznica z czosnkiem

     dorotaDS
  • Jaja parowane i sos z chrzanem

     dorotaDS
  • Sałatka z kasza na lunch

     dorotaDS
  • Ekspresowa zupa brokułowa

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z brzoskwiniami

     dorotaDS
  • Ciasto jogurtowo-kokosowe z truskawkami

     dorotaDS
  • Surówka z marchwi z oliwkami

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki ze sliwkami

     dorotaDS
  • Dip czosnkowo-ziołowy

     dorotaDS
  • Gulasz z cukinii

     dorotaDS
  • Sos pomidorowo-jabłkowy z ziołami i czosnkiem

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z jabłkiem

     dorotaDS
  • Sałatka fasolkowa z surimi

     dorotaDS
  • Zupa selerowa

     dorotaDS
  • Paluszki krabowe z marchewką

     dorotaDS
  • Omlet z postnym dodatkiem

     dorotaDS
  • Różowe kluski

     dorotaDS
  • Ogórki w sosie cebulkowym

     dorotaDS
  • Mini babeczki z lukrem

     dorotaDS
  • Duszona marchewka na ciepło

     dorotaDS
  • Herbata pachnąca świętami

     dorotaDS
  • Duszone warzywa na kwaśno

     dorotaDS
  • Zupa ze świeżych pomidorów z makaronem

     dorotaDS
  • Kakaowe serduszka

     dorotaDS
  • Waniliowe krokiety

     dorotaDS
  • Mix kasz z kurczakiem i dynią

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki i ogórka.

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowo- dyniowa

     dorotaDS
  • Świeży sok słoneczny

     dorotaDS
  • Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną

     dorotaDS
  • Dressing z błonnikiem i majerankiem

     dorotaDS
  • Omlet z chorizo

     dorotaDS
  • Pierś indyka w paprykowym sosie

     dorotaDS
  • Marchewkowy zawrót głowy

     dorotaDS
  • Jajka sadzone na cukini z mnóstwem pietruszki

     dorotaDS
  • Czerwona zupa jarzynowa

     dorotaDS
  • Racuchy z gruszką

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z grochem

     dorotaDS
  • Sałatka z cukrowym groszkiem

     dorotaDS
  • Sałatka jarzynowa w musztardowym sosie

     dorotaDS
  • Jesienna pożywna zupa

     dorotaDS
  • Napój truskawkowo - pietruszkowy

     dorotaDS
  • Pół szklanki zdrowia codziennie - sok

     dorotaDS
  • Pieczarki w potrawce

     dorotaDS
  • Surówka smacznie doprawiona

     dorotaDS
  • Puree z dyni z sosem gravy

     dorotaDS
  • Jagły na dzień dobry

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowa z prażonym słonecznikiem

     dorotaDS
  • Mus czekoladowo - cynamonowy

     dorotaDS
  • Sałatka ogórkowa z kurczakiem

     dorotaDS
  • Sok brzoskwiniowo - waniliowy

     dorotaDS
  • Ulubiony pszenno-zytni

     dorotaDS
  • Staropolskie smarowidło ziołowe

     dorotaDS
  • Prosta letnia sałatka grillowa

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z owocami

     dorotaDS
  • Marchewka z dodatkami stir fry

     dorotaDS
  • Wegański kapuśniak

     dorotaDS
  • Sos curry

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki i tartej marchewki

     dorotaDS
  • Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkiem

     dorotaDS
  • Omlet z fasolką szparagową

     dorotaDS
  • Zielenina z egzotyczną słodyczą

     dorotaDS
  • Surówka z kapusty z dynią

     dorotaDS
  • Podpłomyk razowy z warzywami i serem

     dorotaDS
  • Ulubiony pszenno-zytni

     dorotaDS
  • Kisz z wieprzowina i boćwina

     dorotaDS
  • Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

     dorotaDS
  • Sałata rzymska z tuńczykiem i ryżem jaśminowym

     dorotaDS
  • Kompot rabarbarowo-jabłkowy

     dorotaDS
  • Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami

     dorotaDS
  • Muffinki waniliowe z makiem

     dorotaDS
  • Cebulka duszona z kiełbasą i chili

     dorotaDS
  • Dip cynamonowy do warzyw

     dorotaDS
  • Pyszny kalafior z dodatkiem cebulki i pieczarek

     dorotaDS
  • Jajecznica z kiełbasą i papryką

     dorotaDS
  • Parowańce obiadowe dla dzieci

     dorotaDS
  • Manna z amarantusem i suszonymi śliwkami

     dorotaDS
  • Sałata z pomidorem i sosem czosnkowo-ziołowym

     dorotaDS
  • Koreczki z serem plesniowym i oliwkami

     dorotaDS
  • Surówka z kalarepy z natką pietruszki

     dorotaDS
  • Jajcznica z kiełbasą i cukinią

     dorotaDS
  • Pomidorowo-kokosowa zupa miłosna

     dorotaDS
  • Pizza dla dzieci

     dorotaDS
  • Omlet pełen zieleniny

     dorotaDS
  • Czekolada na gorąco

     dorotaDS
  • Grzybki smażone na masle z czosnkiem

     dorotaDS
  • Napój z charakterkiem

     dorotaDS
  • Kotlety po szlachecku

     dorotaDS
  • Sałatka fioletowa na ostro

     dorotaDS
  • Zielona tarta z kalafiorem

     dorotaDS
  • Grzanki z awokado i serem brie

     dorotaDS
  • Salsa pomidorowa

     dorotaDS
  • Paprykarz warzywny z kaszą

     dorotaDS
  • Sałatka z brokuła i kurczaka na parze

     dorotaDS
  • Wegańskie babeczki kakaowe

     dorotaDS
  • Kluseczki iście świąteczne

     dorotaDS
  • Orkiszowe kopytka z chilli dla zakochanych

     dorotaDS
  • Sałata z serkiem i chrzanem

     dorotaDS
  • Naleśniki z kiełbasą i warzywami

     dorotaDS
  • Razowe ciasto na pizze

     dorotaDS
  • Sałatka brokułowa w sosie muszkatołowym

     dorotaDS
  • Fasolka majonezowo-rzeżuchowa

     dorotaDS
  • Owsianko-jęczmienianka bez gotowania

     dorotaDS
  • Dressing z chilli i kolendrą

     dorotaDS
  • Pączki bez nadzienia

     dorotaDS
  • Zupa ogórkowa z nutą indyjskiego curry

     dorotaDS
  • Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

     dorotaDS
  • Stir fry z kluskami

     dorotaDS
  • Pizza babuni palce lizac

     dorotaDS
  • Sałatka z sojowymi kiełbaskami

     dorotaDS
  • Bukiet jarzyn

     dorotaDS
  • Amarantusowe zaskoczenie

     dorotaDS
  • Kurak w majonezowej glazurce

     dorotaDS
  • Budyń owsiano - lniany z mandarynką

     dorotaDS
  • Gulasz jesienny

     dorotaDS
  • Zielony placek zapiekany

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki z wędzonym łososiem

     dorotaDS
  • Koktajl śliwkowo-pietruszkowy

     dorotaDS
  • Paluszki krabowe z warzywami

     dorotaDS
  • Lollo rosso z pomidorem

     dorotaDS
  • Sałata z makaronem i kurczakiem

     dorotaDS
  • Wegańskie pankejki kwadraciki

     dorotaDS
  • Chrupiąca surówka z surowego brokuła

     dorotaDS
  • Zupa ostro doprawiona

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowa z pestkami dyni

     dorotaDS
  • Sałatka z cukinią na parze

     dorotaDS
  • Nalesniki z rillettes

     dorotaDS
  • Sos ze swieżego ogórka

     dorotaDS
  • Jajka sadzone z pomidorami i oliwkami

     dorotaDS
  • Galert teściowej

     dorotaDS
  • Jajecznica z kalafiorem

     dorotaDS
  • Klasyczna marchew jabłko na ostro

     dorotaDS
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem

     dorotaDS
  • Warzywa duszone z jajkiem

     dorotaDS
  • Waniliowa kawa na mleku sojowym

     dorotaDS
  • Szybko treściwie i po męsku

     dorotaDS
  • Brownie z dyni - wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu

     dorotaDS
  • Zupa z pora

     dorotaDS
  • Potrawka z pieczarek

     dorotaDS
  • Jajka sadzone na maśle klarowanym

     dorotaDS
  • Curry z dynią, suszonymi pomidorami i komosą ryżową

     dorotaDS
  • Jajecznica rybna

     dorotaDS
  • Pizza razowa z kiełbasa i papryką

     dorotaDS
  • Sadzone na zielonej łączce

     dorotaDS
  • Pizza z szynką sojową i świeżymi ogórkami

     dorotaDS
  • Sałatka na 2 śniadanie z łososiem

     dorotaDS
  • Omlet ze szczypiorem

     dorotaDS
  • Naleśniki z porzeczkowym smarowidłem

     dorotaDS
  • Świeży sok buraczkowy

     dorotaDS
  • Miska z botwinką

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z bananami

     dorotaDS
  • Witaminowy koktajl

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z wisniami

     dorotaDS
  • Pieczona dynia

     dorotaDS
  • Krupnik z wędzonego łososia z ryżem

     dorotaDS
  • Omlet z warzywami

     dorotaDS
  • Korzenne frytki

     dorotaDS
  • Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

     dorotaDS
  • Koktlajl

     dorotaDS
  • Placuszki wspomnienie lata

     dorotaDS
  • Biszkoptowe choinki

     dorotaDS
  • Sałatka egzotyczna zimowa

     dorotaDS
  • Sernik na zimno cytrynowo-śmietankowy

     dorotaDS
  • Zielona herbata imbirowo - ananasowa

     dorotaDS
  • Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną

     dorotaDS
  • Pizza z pieczarkami i papryką

     dorotaDS
  • Ulubiona zupa na wołowinie

     dorotaDS
  • Budyń waniliowy

     dorotaDS
  • Delikatne polędwiczki wieprzowe na parze z dymką

     dorotaDS
  • Kasza jęczmienna i jaglana ze skwarkami

     dorotaDS
  • Kiszona ze słodkim suszem

     dorotaDS
  • Owsianka bez gotowania z owocami

     dorotaDS
  • Sałatka z pomidorowymi szprotkami

     dorotaDS
  • Śniadanko dla malucha 1 

     dorotaDS
  • Wędzona pierś kurczaka z oliwkami

     dorotaDS
  • Pizza z szynką i ogórkami kiszonymi

     dorotaDS
  • Sadzone z szynką i pieczarkami

     dorotaDS
  • Kapusta pekińska z kurczakiem i papryką

     dorotaDS
  • Galerty pokrzywowe

     dorotaDS
  • Sałatka z wołowiną i musztardą z ziarnami

     dorotaDS
  • Cynamonowy koktajl owsiany

     dorotaDS
  • Moc witamin w kubeczku

     dorotaDS
  • Kotlety po szlachecku

     dorotaDS
  • Surówka mojej córeczki

     dorotaDS
  • Sałata z sosem tysiąca wysp

     dorotaDS
  • Chlebek razowy z maszyny wypiekającej

     dorotaDS
  • Orzechowo-cytrynowa marchewka

     dorotaDS
  • Różowa surówka

     dorotaDS
  • Śliweczkowy zielony

     dorotaDS
  • Surówka karotenowa z awokado

     dorotaDS
  • Ziemniaki smażone z kiełbasą i papryką

     dorotaDS
  • Marchewka z sosem czosnkowym

     dorotaDS
  • Pietrucha Barbary

     dorotaDS
  • Wegański krem buraczkowy

     dorotaDS
  • Chleb orkiszowy razowy

     dorotaDS
  • Gulaszowa z wieprzowiną

     dorotaDS
  • Jesienne farfalle

     dorotaDS
  • Pozywna sałatka na kolację

     dorotaDS
  • Szpinak z brokułem i paluszkami krabowym

     dorotaDS
  • Płaski placek z wieprzowiną i serem

     dorotaDS
  • Czosnkowy sos kebab

     dorotaDS
  • Zupa kapuściana z kminkiem

     dorotaDS
  • Mięso z warzywami po meksykańsku

     dorotaDS
  • Twarożek z nutą egzotyki

     dorotaDS
  • Pożywne kluseczki na idące chłody

     dorotaDS
  • Śledzie w oleju orzechowym

     dorotaDS
  • Placki z kokosem i amarantusem

     dorotaDS
  • Kakaowa pokusa

     dorotaDS
  • Sałatka z kapusty z fasolką szparagową

     dorotaDS
  • Bananowy koktajl owsiany

     dorotaDS
  • Szynka z warzywami w sosie jogurtowym

     dorotaDS
  • Mini pizze z mięsem i cebulką

     dorotaDS
  • Karotkowo-kapuściana

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki ze świeżym ogórkiem

     dorotaDS
  • Chleb pełen migdałów

     dorotaDS
  • Pieczona pierś kurczaka w sałatce pomidorowej

     dorotaDS
  • Rukola w miodowo imbirowym sosie z chili

     dorotaDS
  • Pieczarki z wieprzowina w pomidorach

     dorotaDS
  • Mandarynkowo-muszkatołowa kawka z cynamonem

     dorotaDS
  • Pizza - boczek, marchewka, ser i rukola

     dorotaDS
  • Sałata z jajkiem,kalafiorem i innymi

     dorotaDS
  • Bułeczki orkiszowo - ryżowe

     dorotaDS
  • Krupnik warzywno-jęczmienny

     dorotaDS
  • Wyjątkowo chrupiąca surówka

     dorotaDS
  • Sałatka z dressingiem dyniowym

     dorotaDS
  • Minestrone z chrzanem

     dorotaDS
  • Cukinia duszona z pomidorami i kiełbasą

     dorotaDS
  • Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

     dorotaDS
  • Jaja w sosie kefirowo-chrzanowym

     dorotaDS
  • Sałata z pieczoną szynką i sosem czosnkowym

     dorotaDS
  • Sałatka na modłę boliwijską

     dorotaDS
  • Pesto z cukinii

     dorotaDS
  • Mizeria z musztardą

     dorotaDS
  • Pierogi z komosą ryżową

     dorotaDS
  • Koktajl z rzodkiewką

     dorotaDS
  • Sałatka popularna

     dorotaDS
  • Surówka z marchewki, kalarepy i kapusty

     dorotaDS
  • Zupa kalafiorowo-pomidorowa

     dorotaDS
  • Kapuśniak z warzywami

     dorotaDS
  • Sałatka fioletowa

     dorotaDS
  • Surówka z kapusty młodej z majonezem konopnym i świeżym etragonem

     dorotaDS
  • Zupa dyniowa z wieprzowiną

     dorotaDS
  • Owsianka na mleku z bananami

     dorotaDS
  • Kaszka z jabłkiem, lnem i rodzynkami

     dorotaDS
  • Kurczak z marchewką i dynią

     dorotaDS
  • Parowce orkiszowe

     dorotaDS
  • Muffinki waniliowe z budyniem

     dorotaDS
  • Wegańska sałatka z kalafiorem i parówkami

     dorotaDS
  • Dip koperkowo-czosnkowo-orzechowy

     dorotaDS
  • Kiszona ze słodkim suszem

     dorotaDS
  • Placuszki z mieszanki mąk

     dorotaDS
  • Surówka karotkowa z brukselką

     dorotaDS
  • Kurczak duszony z późno letnimi warzywami

     dorotaDS
  • Orkiszowo - amarantusowy makaron lasagne

     dorotaDS
  • Marchew, chrzan i chia

     dorotaDS
  • Zimny przysmak rabarbarowy

     dorotaDS
  • Jajecznica z cebulą, marchewka i pomidor

     dorotaDS
  • Wegetariańska pizza hawajska

     dorotaDS
  • Kaszka manna

     dorotaDS
  • Dressing jogurtowy z orzechami

     dorotaDS
  • Dressing słodko-ostry z czosnkiem

     dorotaDS
  • Diabetyczna owsianka zimowa

     dorotaDS
  • Koktajl mocno pietruszkowy

     dorotaDS
  • Smoothie pomarańcza-pietruszka-seler

     dorotaDS
  • Roladki z sałaty z rybą

     dorotaDS
  • Sałatka z kaszą gryczaną i brokułem

     dorotaDS
  • Sałatka polska przygoda

     dorotaDS
  • Szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem

     dorotaDS
  • Prosta surówka na kwaśno

     dorotaDS
  • Miks kasz gotowanych z oliwą

     dorotaDS
  • Kompot rabarbarowo różany

     dorotaDS
  • Super zielona moc

     dorotaDS
  • Chrupiąca zimowa sałatka

     dorotaDS
  • Jaja jak marmur

     dorotaDS
  • Świeży sok marchewkowy

     dorotaDS
  • Schab w galarecie

     dorotaDS
  • Pieczeń wołowa

     dorotaDS
  • Bułeczki z płatkami

     dorotaDS
  • Kurczak curry

     dorotaDS
  • Półmisek sałatkowej pyszności

     dorotaDS
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

     dorotaDS
  • Kompot rabarbarowy z burakiem

     dorotaDS
  • Sałatka z żółtym serem

     dorotaDS
  • Cukinia z papryka i marchewką

     dorotaDS
  • Sałatka z pekinką i fasolką

     dorotaDS
  • Kisz z tymiankiem

     dorotaDS
  • Razowiec z rabarbarem

     dorotaDS
  • Mix sałat z pikantnym sosem

     dorotaDS
  • Strączki krótko smażone

     dorotaDS
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem

     dorotaDS
  • Pomidory z serem feta i oliwkami

     dorotaDS
  • Sałata z ogórkiemi jajkiem

     dorotaDS
  • Granola prosta do przygotowania

     dorotaDS
  • Sałatka włoska przygoda

     dorotaDS
  • Fasolka szparagowa z wołowiną i ogórkiem

     dorotaDS
  • Gulasz jesienny z dynią

     dorotaDS
  • Kotlety mielone z kurczaka

     dorotaDS
  • Sałata z kurczakiem i pomidorem

     dorotaDS
  • Sos warzywny zimowy

     dorotaDS
  • Kluski orkiszowe z marchewką

     dorotaDS
  • Szpinakowo-groszkowa salsa

     dorotaDS
  • Biszkoptowe choinki

     dorotaDS
  • Surówka z pekinki i kiszonej kapusty

     dorotaDS
  • Zielona tarta z kalafiorem

     dorotaDS
  • Calzone z cebulką i tofu

     dorotaDS
  • Sałata z marchewek

     dorotaDS
  • Pomarańczowa pokrzywa

     dorotaDS
  • Cebulka z marchewką i groszkiem na ghee

     dorotaDS
  • Dessing jogurtowy, ostry ze słonecznikiem Bio

     dorotaDS
  • Fasolka szpragowa z pomidorem

     dorotaDS
  • Sos pomidorowy z tofu

     dorotaDS
  • Pizza na bogato

     dorotaDS
  • Pasta jajeczna z soczewicą

     dorotaDS
  • Sałatka z młodymi ziemniakami, cykorią i sosem jogurtowym sojowym

     dorotaDS
  • Sałatka jajeczno-pomidorowa z sosem musztardowym

     dorotaDS
  • Jajecznica z wieprzowiną i warzywami

     dorotaDS
  • Świąteczne razowe galette z grzybami

     dorotaDS
  • Ulubiony pęczaczek na masełku

     dorotaDS
  • Boczek pieczony czosnkowo - korzenny

     dorotaDS
  • Omlet z musztardą Dijon i ziołami prowansalskimi

     dorotaDS
  • Omlet a la fakir

     dorotaDS
  • Owsianka czekoladowa

     dorotaDS
  • Surówka marchewkowa z oliwkami i surimi

     dorotaDS
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem i kaszą

     dorotaDS
  • Fritatta z selerem i farfalle

     dorotaDS
  • Owsianka dla maluszka

     dorotaDS
  • Musli z jogurtem sojowym i mandarynką

     dorotaDS
  • Jajecznica z kiełbasą i fasolka szparagową

     dorotaDS
  • Placuszki jesienne

     dorotaDS
  • Sałata z papryką w cytrynowym sosie

     dorotaDS
  • Szybkie plastry boczku w winie

     dorotaDS
Zobacz więcej przepisów
Nikita
Nikita powiedział/a:
Lubię taką marchewkę:)
03.03.2023, godz. 11:38
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Super.
03.03.2023, godz. 12:41
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Na pewno pyszna
21.03.2023, godz. 18:23
STOPKA
STOPKA powiedział/a:
Dobra.
30.07.2023, godz. 09:07

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Ciasto migdałowe z morelami lub śliwkami

Ciasto migdałowe z morelami lub śliwkami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 10 60 min
Shot pomidorowy z imbirem

Shot pomidorowy z imbirem

Barbara Strużyna
7 6 15 min
Chutney buraczkowo-żurawinowy

Chutney buraczkowo-żurawinowy

Nikita
10 12 75 min
Sałatka obfitości

Sałatka obfitości

healthy-dreams
14 11 30 min
Rosół kolagenowy

Rosół kolagenowy

Barbara Strużyna
5 3 90 min
Sezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki

Sezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki

Dorota Wdowińska - Rozbicka
15 25 15 min
Ostra zupa z dyni z goframi dyniowymi

Ostra zupa z dyni z goframi dyniowymi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 20 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).