Jajecznica rybna
dorotaRRodzaj posiłku: jednogarnkowe, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
marchew - 1 szt.
pekińska - liść - 1 szt.
seler naciowy - łodyga - 1 szt.
szprotki w sosie pomidorowym - 1/2 opakowania
kurkuma - 1 szczypta
pieprz do smaku
chili do smaku
zioła włoskie - 2 szczypty
olej kokosowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Dymkę drobno siekamy i szklimy na rozpuszczonym na patelni oleju kokosowym. Dodajemy selera i marchewke i podsmażamy 2 minuty, dodajemy kapustę. Jajka roztrzepujemy w misce z rozdrobnionymi szprotakmi razem z sosem pomidorowym oraz z ziołami i przyprawami - wylewamy na patelnię.
Smażymy mieszając aż jajecznica się zetnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.