Sałatka z pomidorowymi szprotkami
dorotaRRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, śródziemnomorska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jęczmień
Składniki:
marchew - 1 szt.
seler naciowy lodyga - 1 szt.
kapusta kiszona - 1 garść
kukurydza - 2 łyżki
szprotki w sosie pomidorowym - 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Dodatkowe informacje:
Prosta sałatka z dużą ilością warzyw wzbogacona szprotkami w sosie pomidorowym - lekka a jednocześnie pożywna - idealna na lunchSposób przygotowania:
Kapsute kiszona siekamy drobno i posypujemy nia pekinkę.
selera siekamy drobno i dodajemy do sałatki.
Na kapustki wykładamy ugotowana i zimna kasze jęczmienną.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na surówkę, posypujemy kukurydzą, ziołami.
Na wierzch wyjmujemy szprotki s sosu pomidorowego.
Ozdabiamy pietruszką i listkami selera.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.