Sałatka z pekinką i fasolką
dorotaRRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, strączkowe, sezam, wieprzowina
Składniki:
fasolka szparagowa - 100 g
szynka - 100 g
słonecznik - 2 łyżki
sok z kiszonych ogórków - 4 łyżki
tahini - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
W tym czasie na osolony wrzątek wrzucamy mrożoną fasolke szparagową i gotujemy 5 minut, odsączamy, dodajemy do kapusty.
Na suchej patelni prazymy słonecznik.
Szynkę kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy sok z ogórków, ketchup i tahini. MIeszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.