Lekka koperkowa
dorotaRRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
koperek - 1 pęk
korzeń pietruszki - 2 szt.
seler naciowy łodyga - 2 szt.
olej do smażenia bio - 2 łyżki
ziele ang - 5 szt.
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pozostałe warzywa (oprócz koperku) kroimy w kosteczkę, dodajemy do cebuli, zalewamy 1 l wody, dodajemy przyprawy i gotujemy 20 min.
Wyjmujemy liść laurowy, ziele angielskie.
Miksujemy na krem.
Dodajemy posiekany koperek, pozostałe przyprawy, doprawiamy do własnego smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.