Surówka
dorotaRRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
kalarepa - 1 szt.
oliwki - 100 g
passata pomidorowa - 2 łyżki
olej arganowy bio BioPlanet - 1 łyżka
sól do smaku
kurkuma do smaku
czosnek suszony mielony do smaku
suszona natka pietruszki do smaku
jogurt - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Zimowa, zdrowa i smaczna surówka na bazie marchewki z dodatkiem kalarepy i oliwek a także pomidorów, jogurtu i przypraw.Sposób przygotowania:
Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy najpierw w plastry a te w kosteczkę.
Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w plastry.
Warzywa mieszamy ze sobą.
Dodajemy pomidory, jogurt, olej a także zioła i przyprawy. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.