Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym (bez glutenu, bez mleka)
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
marcepan - 60 g
mleko roślinne - 3 łyżki
mąka migdałowa - 200 g
proszek do pieczenia - 1 opakowanie
masło - 150 g
kawałki migdałów - 100 g
cukier - 50 g
Sposób przygotowania:
Marcepan pokroić w kostkę i zagotować z mlekiem na jednolitą masę.
Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę.
Po kolei wbijać jajka i dalej miksować.
Dodać rozpuszczony marcepan, mąkę migdałową i proszek do pieczenia.
Na sam koniec wrzucić jabłka i kawałki migdałów.
Wszystko wymieszać.
Piec ok 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Sos marcepanowy:
- mleko roślinne
- kawałek marcepanu
Marcepan pokroić w kostkę i zagotować z mlekiem.
Całość powinna mieć lejącą konsystencję.
Po chwili zrobi się z tego coś w stylu pianki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.