![Chleb z musli i cukinią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-07/5689-photo-main.jpg)
Chleb z musli i cukinią
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, owies, żyto, nabiał krowi
Składniki:
mieszanka musli (bez owoców) - 500 g
proszek do piecznia - 2 opakowania
mała cukinia starta - 1 szt.
jajko - 3 szt.
Dodatkowe informacje:
Czy marzycie o tym by upiec domowy chleb, bez chemicznych dodatków i ulepszaczy? Denerwuje was "ciasto", które trzeba wyrabiać i bałagan w kuchni? Proszę bardzo. Ten szybki przepis (przygotujecie w mniej niż 30 minut) otrzymałam od koleżanki - tyle mówiła o tym chlebie, że nie mogłam się już dłużej opierać i postanowiłam go upiec. Jest lekko wilgotny, z dużą ilością błonnika i cukinią. Łatwo kroi się w cienkie plastry. Jednym słowem cud, miód malina!Sposób przygotowania:
Studzimy i kroimy w cienkie plastry. Ja upiekłam go w okrągłej formie, ale Wy użyjcie keksówki.
Dajcie znać jak sprawdza się ten przepis. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.