Chleb z musli i cukinią
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, owies, żyto, nabiał krowi
Składniki:
mieszanka musli (bez owoców) - 500 g
proszek do piecznia - 2 opakowania
mała cukinia starta - 1 szt.
jajko - 3 szt.
Dodatkowe informacje:
Czy marzycie o tym by upiec domowy chleb, bez chemicznych dodatków i ulepszaczy? Denerwuje was "ciasto", które trzeba wyrabiać i bałagan w kuchni? Proszę bardzo. Ten szybki przepis (przygotujecie w mniej niż 30 minut) otrzymałam od koleżanki - tyle mówiła o tym chlebie, że nie mogłam się już dłużej opierać i postanowiłam go upiec. Jest lekko wilgotny, z dużą ilością błonnika i cukinią. Łatwo kroi się w cienkie plastry. Jednym słowem cud, miód malina!Sposób przygotowania:
Studzimy i kroimy w cienkie plastry. Ja upiekłam go w okrągłej formie, ale Wy użyjcie keksówki.
Dajcie znać jak sprawdza się ten przepis. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.