Zupa krabowa z Büsum
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
woda - 600 ml
wywar warzywny - 300 ml
pasta krabowa - 1 kostka
ziemniaki - 2 szt.
marchew - 2 szt.
koncentrat pomidorowy - 4-5 łyżki
koniak - 5 łyżek
kraby z morza północnego - 2 opakowania
świeży koperek - 1 pęk
kubeczek kremówki (dekoracja) - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Na początku kwietnia, korzystając z wolnego weekendu w pracy, wybraliśmy się nad morze. Chcieliśmy odpocząć, wyspać się i spacerować wdychając nadmorskie powietrze. Pogoda nas rozpieściła - było ciepło, słonecznie - idealnie. Oczywiście w pewnym sensie była to też wycieczka kulinarna.Jak już jesteśmy przy kulinariach, to tutaj na północy Niemiec mieszkańcy lubują się w słodkiej kuchni. Zupa, którą wam prezentuję doskonale się wpasowuje w te słodkawe smaki. Zupa krabowa (Busumer krabbensuppe) dokładnie taka jest - rybna baza łączy się ze słodkością śmietany a to wszystko doprawione w cale nie małą ilością koniaku i świeżego koperku. Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości ugotujcie im właśnie tę zupę!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.