![Pieczony łosoś w marynacie musztardowo-jogurtowej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4971-photo-main.jpg)
Pieczony łosoś w marynacie musztardowo-jogurtowej
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, z grilla, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
jogurt grecki - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
- musztardę sarepską
- jogurt grecki
Musztardę z jogurtem wymieszać w proporcji 2:1 (2 łyżki musztardy i 1 łyżka jogurtu).
Kawałki łososia nacierać tak przygotowaną marynatą.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć papier do pieczenia a na nim rybę.
Zapiekać 30 minut w 200 stopniach
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.