![Śledź po wielkopolsku](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-12/6746-photo-main.jpg)
Śledź po wielkopolsku
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
ogórki kiszone trochę
cebula - 1 szt.
pieprz czarny do smaku
Dodatkowe informacje:
Najprostsza sałatka śledziowa - z ogórkiem, cebulą i olejem lnianym.Koniec grudnia to tradycyjnie świąteczne uczty: Wigilia ze swoim zestawem niepowtarzalnych dań, charakterystycznych dla tego jednego, jedynego wieczoru w roku i kolejne dni świąt, które są okazją do zaprezentowania swoich popisowych przysmaków. Dlatego warto teraz nacieszyć się zawczasu takim zwykłym jedzonkiem, które możemy szybko przygotować. Po prostu swojskie jadło :) Sztandarowym jego przykładem w moich rodzinnych stronach jest śledź po wielkopolsku, nazywany też czasem sałatką śledziową. Przepis sprawdzony na niejednej imprezie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.