![Bezglutenowe czekoladowo-cynamonowe ciasteczka z mąki migdałowo-kokosowej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5116-photo-main.jpg)
Bezglutenowe czekoladowo-cynamonowe ciasteczka z mąki migdałowo-kokosowej
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mąka kokosowa - 100 g
masło - 100 g
poudre douce - 5 łyżek
cukier - 5 łyżek
kakao - 1 łyżka
jajko - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Dodać masło pokrojone w drobną kostkę.
Wyrobić ciasto.
Uformować kulę, umieścić ponownie w misce i schłodzić przez minimum 30 minut w lodówce.
W ciasta odrywać kawałki, formować w dłoniach kuleczki.
Kłaść na blasze, lekko zdusić i zrobić wzorek widelcem.
Piec 10-15 minut.
180 stopni, termoobieg.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.