![Pomidorowa z mlekiem kokosowym i parmezanem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-02/9527-photo-main.jpg)
Pomidorowa z mlekiem kokosowym i parmezanem
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pomidory z puszki - 2 szt.
duża cebula - 1 szt.
mleko kokosowe - 1 szt.
słodki sos chilli - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia - 1 łyżka
parmezan starty trochę
świeża kolendra trochę
Dodatkowe informacje:
Czeka mnie paskudny poniedziałek i generalnie ten tydzień nie zapowiada się ciekawie. Będzie długie siedzenie w pracy, późne powroty, wczesne wstawanie. Niby nic nowego, ale jakoś tak brak mi siły. Żeby umilić sobie trochę poniedziałkowe życie ugotowałam pomidorową - tym razem trochę bardziej kaloryczną. Jest przepyszna : D Jeżeli macie ochotę możecie podać ją z makaronem lub ryżem, chociaż zupa jest całkiem gęsta. Ps. Pan Mąż stwierdził, że smaczna tylko za bardzo mu kokosem czuć haha!Sposób przygotowania:
ps. zamiast pomidorów puszce możecie użyć też pasaty pomidorowej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.