Ciasto pomidorowe z kremem i owocami
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
proszek do pieczenia - 1 opakowanie
olej - 6 łyżek
cukier - 1 filiżanka
sok pomidorowy - 1 filiżanka
czerwona porzeczka - 500 g
Dodatkowe informacje:
O pomidorach i ich właściwościach przeczytacie na LokalnyRolnik.pl. Ja przygotowałam dla Was przepis z użyciem domowego soku pomidorowego. Wypasioną wersję ze słodkim i tłustym kremem przygotowałam dla Męża, ale jeżeli macie ochotę na odchudzoną wersję możecie pominąć krem a owoce wrzucić do środka. Nie zanudzam Was dalej wstępami i zostawiam z przepisem.Dajcie znać jak sprawdza się ten przepis i czy Wam smakuje!
Sposób przygotowania:
- opakowanie serka Philadelphia (Doppelrahmstufe, family pack) w temperaturze pokojowej
- cukier kryształ
Oba składniki umieszczamy w misce i mieszamy trzepaczką do rozpuszczenia cukru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.