Mus z łososia
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, mięso, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
sok z cytryny - 3 łyżki
śmietana kremówka - 500 ml
creme fraiche - 200 g
kopere, szczypiorek drobno posiekane trochę
mała cebula (bardzo drobno posiekana) - 1 szt.
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Ten mus smakuje wspaniale. Oczywiście pomijając jego kaloryczność, to jest cudowny - lekko cytrynowy, kremowy, puszysty, taka pianka. To nasza propozycja na wielkanocne śniadanie. Zachwycicie nim swoich gości, ale nie napracujecie się specjalnieSposób przygotowania:
Śmietanę ubić na sztywno, dodać creme fraiche, pokrojonego łososia, cebulkę oraz zioła. Całość delikatnie mieszamy. W tym czasie w małym naczyniu podgrzewamy sok cytryny z żelatyną (odciśniętą) do rozpuszczenia (tak żeby nie było za gorące). Dodajemy do przygotowanej masy dodajemy żelatynę i ponownie, bardzo delikatnie mieszamy. Tak przygotowany mus przekładamy do foremki wyłożonej folią do żywności. Zostawiamy na noc w lodówce.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.