Buraczane mufinki
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
sok z buraków - 1 szklanka
ugotowane buraki - 200 g
olej - 1/3 szklanki
cukier puder - 1/3 szklanki
jajko - 1 szt.
serek Philaelphia bez laktozy - 1 opakowanie
cukier puder trochę
Dodatkowe informacje:
Krem do muffinek - możecie zrobić go wcześniej, przechowujcie go w lodówce 2-3 dni, ale wyjmijcie ok. 30 minut przed ozdabianiem muffinek.Sposób przygotowania:
Połączyć składniki mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić.
Przygotować krem - za pomocą miksera (wolne obroty) lub trzepaczki utrzeć ser z cukrem. Za pomocą rękawa cukierniczego (ja wykorzystałam woreczek śniadaniowy, któremu obcięłam róg!) udekorować muffiny, a na wierzch kremu ułożyć świeże owoce, ja wykorzystałam maliny. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.