![Łosoś zapiekany pod szpinakiem i mozarellą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-02/9548-photo-main.jpg)
Łosoś zapiekany pod szpinakiem i mozarellą
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
szpinak (liściasty lub zmielony) trochę
czosnek - 2 ząbki
ser mozarella - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Ryby w naszym domu pojawiają się ostatnio zdecydowanie zbyt rzadko. Jeżeli jesteście w podobnej sytuacji a dodatkowo nie macie pomysłu jak podać łososia to polecam Wam ten oto przepis. Już nigdy nie będziecie w kropce ; )Sposób przygotowania:
Na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia układamy kawałki łososia. Przykrywamy je sporą ilością szpinaku a na wierzchu układamy plastry mozarelli (u mnie były to dwa plastry, tak aby pokryły prawie całą powierzchnię ryby). Całość zapiekałam ok 15-20 minut. Zjadamy gorące. Pyszności!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.