Składniki:
bób - 250 g
prażony słonecznik - 4 łyżki
rukola - 1 garść
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Bób jest jednym z warzyw, które zaczęłam jeść późno (po 20 roku życia), ale zakochałam się w nim wraz z pierwszym kęsem. Widząc go na ryneczku nie mogłam go nie kupić i przygotować z niego aromatycznej pasty do wszechstronnego wykorzystania. Postanowiłam przygotować danie obiadowe i wykorzystać olej arganowy, który otrzymałam od firmy www.bioplanet.pl.Sposób przygotowania:
W tym samym czasie gotujemy komosę (ok 15 minut) a gdy będzie miękka odcedzamy i przekładamy na talerz. Na wierzchu układamy wcześniej przygotowaną pastę i całość skrapiamy sokiem z limonki.
Ewentualnie doprawcie do smaku.
Smacznego!
ps. pasta z bobu smakuje też świetnie na kanapkach !
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.