Bezglutenowe ciasto migdałowe
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
cukier - 100 g
sok z limonki + trochę startej skórki
płatki migdałowe
Dodatkowe informacje:
Super szybkie ciacho na weekend. To taka jakby wersja sernika, chociaż nie dokońca. Na pewno bezglutenowa, migdałowa z całą furą migdałów na wierzchu!Sposób przygotowania:
Ricottę i żółtka mieszamy razem i powoli dodajemy cukier, sok oraz startą skórkę z limonki. Gdy całość się połączy dodajemy mąkę z migdałów oraz ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszamy i przekładamy do formy. Wierzch posypujemy obficie płatkami migdałów. Pieczemy ok 20 minut w 150 stopniach i kolejne 15-20 min w 170 stopniach. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.